På Copenhagen City School mener vi, at det er vigtigt at både elever, forældre, lærere og ledelse tager ansvar for det sociale klima. Derfor har vi også sat fokus på hvordan eleverne selv kan være med til at påvirke klimaet I en positive retning.

Frikvartershjælpere:

Elever fra skolens ældste klasser går til hånde i frikvarterne. Deres formål er, at sætte gang i lege, læse højt eller på anden made bidrage til at frikvarterne bliver en god oplevelse for alle.

Det er de tilsynsførende læreres ansvar, at sætte de pædagogiske rammer for frikvartershjælperne.

Stor ven:

Skolestarten kan være en voldsom oplevelse. Børnehavens trygge rammer skiftes ud med frikvarter, bøger og dukseordninger. Vilkårerne på en privatskole er derudover ofte, at de nye elever ikke på forhånd kender hinanden fra lokalområdet. Derfor tilknyttes hver ny elev i 0. Klasse en stor ven fra 1. Klasse. Kontakten til den store ven etableres allerede inden barnet starter, typisk via den skolepakken barn og forældre modtager med posten i juni måned.