Formålet med undervisningen i fransk er, at eleverne opnår kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at kommunikere på fransk både mundtligt og skriftligt. Undervisningen skal samtidig udvikle elevernes sproglige bevidsthed om fransk sprog og om sprogtilegnelse.

Undervisningen skal skabe rammer for oplevelse, fordybelse og aktiv medvirken for derved at fremme elevernes lyst til at bruge sproget personligt og i samspil med andre. Undervisningen skal bidrage til, at eleverne får tillid til egne evner og lyst til at beskæftige sig med fransk sprog og kulturer til fremme af deres videre udvikling.

Undervisningen skal give eleverne grundlæggende viden om kultur og samfundsforhold i fransktalende lande og derved styrke deres internationale og interkulturelle forståelse.

Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

• udtrykke sig med en klar og forståelig udtale og intonation
  • anvende et centralt ordforråd inden for nære og genkendelige emner
  • anvende ofte forekommende faste vendinger og kulturbundne udtryk
  • anvende lyttestrategier, herunder lytte efter hovedindhold eller lytte efter væsentlige detaljer
  • anvende læsestrategier, herunder skimming og skanning
  • anvende kommunikationsstrategier i samtaler, herunder bede om hjælp til at udtrykke sig og bruge andre ord og vendinger
  • anvende viden om sprogets opbygning, især ordklasser, verbernes former og kongruens, ordstilling og enkle konnektorer
  • anvende retskrivning, så kommunikationen lykkes.

Trinmål, delmål og slutmål i franskundervisningen på Copenhagen City School følger Fælles Mål