Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder til udvikling af personlig og kulturel identitet. Faget skal fremme elevernes indlevelsesevne og deres æstetiske, etiske og historiske forståelse.

Undervisningen skal fremme elevernes lyst til at bruge sproget personligt og alsidigt i samspil med andre. Undervisningen skal styrke elevernes beherskelse af sproget og udvikle en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer. Undervisningen skal udvikle elevernes udtryks- og læseglæde og kvalificere deres indlevelse og indsigt i sprog, litteratur og andre udtryksformer.

I faget dansk indgår så mange facetter, at vi anbefaler, at man læser Undervisningsministeriets Fælles Mål 2009 for faget dansk. Vi vægter også faglig læsning, samt en multikulturel tilgang til tekster og emner indenfor faget.

Trinmål, delmål og slutmål i danskundervisningen på Copenhagen City School følger Fælles Mål